Da, ima. Nije svejedno kakvu vodu pijemo jer utjecaj vode na zdravlje ima važnu ulogu. Čista i prirodna izvorska voda najprikladnija je za hidrataciju. Važno je da sadrži minerale i elemente u mjeri u kojoj su potrebni organizmu te ih može lako obraditi.
Prema Pravilniku o prirodnim mineralnim, prirodnim izvorskim i stolnim vodama, smatra se da voda sadrži natrij ukoliko je on zastupljen iznad 200 mg/l.
Konzumiranje takvih voda u većim količinama može dovesti do povišene razine natrija (soli) u organizmu, koji zatim na sebe veže vodu iz stanica, što uzrokuje zadržavanje tekućine u organizmu. Posljedice su povećana žeđ, te smanjeno izlučivanje tekućine i štetnih tvari iz organizma.
Vode s neznatnom količinom natrija ne opterećuju bubrege i prikladne su za ljude s povišenim krvnim tlakom.

Osobe koje se žele riješiti viška kilograma ili su fizički vrlo aktivne, vodu s malim udjelom minerala mogu piti u velikim količinama. Radi izbjegavanja unosa nepotrebnih soli koje opterećuju organizam, konzumiranje takve vode osobito je poželjno za djecu i trudnice.

Prirodna izvorska voda Cetina je voda sa malim količinama minerala, te sadrži 1,85 mg/l natrija što je svrstava u vode s izuzetno niskim udjelom natrija.

Prema mišljenju Zavoda za javno zdravstvo najveću vrijednost vodi Cetini daje odsutnost svih onečišćivača. Ukazuje da se radi o izuzetno zaštićenom prirodnom vodonosniku koji opskrbljuje izvor kristalno čistom prirodnom izvorskom vodom, laganog mineralnog sastava s malom količinom natrija (soli), što čini Cetinu savršenom za očuvanje zdravlja ljudi svih životnih dobi.

Stoga, ako se pitamo ima li voda koju pijemo utjecaja na naše zdravlje i ako se držimo toga da je dnevno bolje popiti i malo više vode od prosječnih potreba, prirodnu izvorsku vodu Cetinu možemo bezbrižno piti u većim količinama te time činiti dobro za svoje zdravlje!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This