Ikona kap - Ljepota krajolika

Ljepota krajolika

Podno Dinare

Uronite u ljepotu impozantne Dinare, izvora Cetine i doline podno nje prošarane tokovima rijeke i potoka. Uvjerite se u očaravajuću ljepotu čiste i netaknute prirode.

Državni Zavod za zaštitu prirode proglasio je vrela rijeke Cetine hidrološkim spomenikom prirode 1972. godine.

Izvorna priča horizontalni logo

Priča je to iz pera Prirode koja postoji od davnina, traje vječno i teče nezaustavljivo. Neprestano se stvara u nebeskim visinama i obogaćuje u kraškim dubinama, a započinje i obnavlja se na istome mjestu, na vrelu Cetine, podno kršne Dinare.

Priča je to o stvaranju.
O putu kroz nepregledna prostranstva netaknute prirode, sakupljanju blaga dostupnog jedino vodi koja se moćno probija kroz utrobu zemlje i putem uzima samo najbolje od nje. Na kraju puta, na izvoru, priča započinje ponovo.

Tada je to priča o davanju.
Nesebičnom davanju najboljeg od Prirode, ravno iz dubina vrela Cetine. Tada svi postajemo dio priče koja gasi žeđ za zdravim i aktivnim životom, priče u kojoj se poistovjećujemo s prirodom, mladošću i snagom. Uz koju osluškujemo vlastito tijelo dajući mu upravo ono što mu treba.

Moćna je to priča. Istinita. Izvorna. Priča o stvaranju i davanju. Od Prirode.

Cetina logotip
Ikona kap - Izravno iz prirode

Izravno iz prirode

Sa svježih 12°C
Prilikom punjenja temperatura vode izvora iznosi idealnih 12°C i ljeti i zimi, a sam izvor zaštićen je od bilo kakvih onečišćenja. Nema tajni. Nema obrade. Jednostavno je punimo u boce.
Ikona kap - Netaknut sastav

Netaknut sastav

Potpisuje Priroda

Prirodno savršeno izbalansirana. Nema se što dodati niti oduzeti. Lagan mineralni sastav s malom količinom natrija (soli) čini Cetinu savršenom za očuvanje zdravlja.

  • Natrij (Na+) = 1,85 mg/l
  • Kalij (K+) = 0,44 mg/l
  • Magnezij (Mg2+) = 1,19 mg/l
  • Kalcij (Ca2+) = 76,2 mg/l
  • Fluorid (F) = 0,038 mg/l
  • Klorid (Cl) = 3,3 mg/l
  • Hidrogenkarbonat (HCO3) = 238,5 mg/l
  • Sulfat (SO4) = 3,42 mg/l
  • Silicijeve kiseline (H2SiO3) = 5,58 mg/l
Cetina sastav natrij
Cetina sastav PH
Cetina sastav fluorid
Ikona kap - Naša punionica

Naša punionica

U srcu prirode

Smještena je u podnožju najviše hrvatske planine Dinare i to u području zaštićenom od bilo kakvih onečišćenja. Nalazi se iznad jednog od podzemnih kraških tokova iz kojeg se crpi voda sa 70 metara dubine hermetički zatvorenim cjevovodom.

Kvaliteta vode pod stalnim je nadzorom internog laboratorija i ovlaštenog laboratorija prema HRN EN ISO/IEC 17025. Nastavni zavod za javno zdravstvo Split kao ovlašteni laboratorij redovno uzima uzorke i analizira kvalitetu vode. Također i naši tehnolozi u internom laboratoriju svakodnevno analiziraju gotov proizvod te je stoga neupitna kvaliteta vode koju punimo u boce.

Punionica je opremljena najsuvremenijom tehnologijom koja omogućava proizvodnju bez onečišćenja okoliša.

Kapacitet izvora je oko 850.000 litara vode na dan, što je približno 300 milijuna litara godišnje.

Cetina punionica u srcu prirode
Ikona kap - Kvaliteta i standardi

Kvaliteta i standardi

Kvalitetu i važnost izvorske vode Cetina također je prepoznala Hrvatska gospodarska komora (HGK) koja je dodijelila Cetini prestižan znak Hrvatske kvalitete.

Kvaliteta i sigurnost prioriteti su u industriji prehrambenih proizvoda. Dodijeljeni su nam certifikati za međunarodne norme upravljanja kvalitetom te kontrole procesa proizvodnje i distribucije.

Logo Hrvatska kvaliteta
IFS logo
ISO 9001 i HACCP logo

Pin It on Pinterest

Shares
Share This