Kroz stoljeća i tisućljeća stijene Dinare izazivale su strahopoštovanje raznih plemena i naroda, kraljeva, putnika i malog čovjeka koji je težačkim rukama obrađivao svoj dragocjeni komad zemlje. Baš ovdje, u srcu Parka prirode, puni se prirodna izvorska voda Cetina.

Nepromijenjena, bistra i hladna, Cetina nam donosi osvježenje kao što je to izvorska voda činila kroz cijelu povijest cetinskog kraja.

Svjesni privilegije koju nam tako nesebično pruža netaknuta priroda, Cetini smo pružili novo ruho. Elegantno, snažno i čisto, ruho dostojno najčišće izvorske vode.

U trenucima poput ovih, kada odmaramo na plaži, na omiljenoj terasi uz ugodnu vrevu grada ili pak u vrtu okruženi cvijećem koje smo marljivo zasadili, još smo svjesniji važnosti prirode, njene uravnoteženosti i mira koji nam pruža u sve ubrzanijoj svakodnevici. U našoj je naravi, u svakoj našoj stanici, iskonska potreba da utočište i odmor potražimo u planinama, na plažama, na obalama rijeka, u svježini šuma.

Tamo, osjećamo, kroz povratak prirodi, vratit ćemo se i sami sebi. Okruženi zelenilom ili šumom valova, smirujemo misli i oplemenjujemo dušu, ponekad i uz onu ugodnu upalu mišića koja nas podsjeća da bismo ovdje trebali biti još češće.

Najvjerniji suputnik pritom nam je voda koja hidrira i tijelo i um. Svakim gutljajem svježe vode iz dinarskog kraja, ona nas iznova vraća prirodi iz koje je potekla i onome što zaista jesmo – lagani i neopterećeni. Cetina, voda iz Parka prirode.