Kolačići

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Kolačići se dijele na one koji omogućuju identifikaciju korisnika (zapisuje se jedinstveni kod za svakog korisnika) i one koji to ne omogućuju. Primjer zapisa u identifikacijskom kolačiću je “usriitHoHG3T2wGlfyy”, dok je primjer zapisa u kolačiću pomoću koga identifikacija nije moguća “true” ili “1”. Web mjesto Cetina ne koristi kolačiće koji bi bili jedinstveni za korisnika i omogućili identifikaciju, ali to koriste usluge trećih strana (Facebook i Google Analytics) koje koristimo. Facebook koristimo za praćenje broja posjeta i “sviđanja” naše web stranice, dok Google Analytics koristimo radi praćenja posjećenosti pojedinih dijelova naše stranice, što nam omogućuje unapređenje naše stranice i naših usluga.

Usluge Facebook i Google Analytics koriste sljedeće kolačiće:

porijeklo kolačićaimesvrha
FacebookfrOmogućuje kontrolu nad “Follow us on Facebook i “Like” gumbima.
FacebooksbOmogućuje kontrolu nad “Follow us on Facebook i “Like” gumbima, prikuplja postavke jezika i omogućuje dijeljenje stranice.
FacebookdatrStvara se kad web browser pristupi facebook.com. Omogućuje Facebooku identifikaciju sumnjive prijave.
Facebookreg_fb_gate, reg_fb_ref and reg_ext_refFacebook zapisuje informaciju o stranicama s koje se došlo na Facebook.com
FacebookwdFacebook zapisuje informaciju o veličini browsera radi optimizacije prikaza.
Facebookx-srcFacebook session kolačić.
Google Analytics_ga, _gidKoristi se za razlikovanje korisnika.
Google Analytics_gatKoristi se za smanjenje broja pristupa na analytics pri čestom otvaranju stranice.

Više o kolačićima koje koristi Facebook možete pročitati ovdje.
Više o kolačićima koje koristi Google Analytics možete pročitati ovdje.

Web mjesto Cetina koristi samo dva obavezna kolačića koji nisu identifikacijski, a to su:

porijeklo kolačićaimesvrha
web mjesto CetinaPH_HPXY_CHECKKoristi se kako se ne bi pomiješale sesije.
web mjesto CetinacookiesAcceptedPamti Vašu odluku o prihvaćanju ili odbijanju kolačića.

Bez ovih kolačića stranica ne može ispravno raditi.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Kolačiće za ovo web-mjesto možete jednostavno prihvatiti ili odbiti (prihvaćaju se samo obavezni kolačići) odabirom jedne od sljedeće dvije poveznice ispod. U slučaju da odbijete korištenje kolačića, neki elementi na stranici poput brojača sviđanja na facebooku neće biti ispravno prikazani.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This