ZAŠTO BLAGO
GAZIRANA CETINA?

KAO IDEALNO OSVJEŽENJE

Za sve koji vole osjetiti osvježavajuću notu mjehurića, a nisu poklonici jake gaziranosti idealan je izbor blago gazirana prirodna izvorska voda Cetina.

Cetina ima niski sadržaj natrija od svega 1,85 miligrama po litri, a glavni prisutni ioni su karakteristični predstavnici topivih vapnenačkih stijena koje su Cetini predale oko 75 mg/l kalcija (Ca)
i oko 240 mg/l bikarbonata (hidrogenkarbonata, HCO3-).

Za puni doživljaj osvježenja blago gaziranu Cetinu je poželjno malo rashladiti. Cetinu je već priroda na njenom izvoru idealno servirala na temperaturi od 12°C pa će i blago gazirana Cetina rashlađena na tu temperaturu nepcu biti ugodno i lagano prirodno osvježenje.

KAO SAVRŠEN
GASTRONOMSKI PARTNER

I dok ovakav sastav čini njezin izvorni okus blagim i okrepljujućim, mjehurići joj daju dodatno osvježavajući ton i kompleksniju strukturu, pretvarajući je tako u zanimljivog partnera gastronomskih doživljaja. Posebice onih s namirnicama koje su po svojem osnovnom sastavu slanije te s kojima će se komplementarno uklopiti u zaokruženu cjelinu. Budući da je sadržaj natrija u Cetini prirodno nizak ona neće dodatno pridonositi slanosti jela, već će isprati nepce dok će mjehurići naglasiti prisutne aromatične komponente iz hrane.

Blago gazirana Cetina izvrsna je pratnja
brojnim aromatičnim jelima.

Svim vrstama tvrdih sireva,
kao i onim bogatijim, mekanim
i aromatičnim sirevima

Pršutu, slanim srdelama, inćunima te ribljim paštetama

Blago gazirana Cetina ublažit će slanost i gasiti žeđ.
Uz nju će i okusi jednostavnih priloga poput maslina ili kiselih krastavaca doći do boljeg izražaja. Također, domaća će jela od kiselog zelja i suhog mesa imati svog gastronomskog saveznika u blago gaziranoj Cetini.

Blago gazirana Cetina je s gastronomskog aspekta prirodan partner slanijim namirnicama koje će svojom suprotnošću izbalansirati, istovremeno dajući im dodatan efekt u isticanju aroma kroz nježne mjehuriće.