ZAŠTO BLAGO
GAZIRANA CETINA?

Za sve koji vole osjetiti osvježavajuću notu mjehurića, a nisu poklonici jake gaziranosti idealan izbor je blago gazirana prirodna izvorska voda Cetina.

KAO IDEALNO OSVJEŽENJE

Izvorno nježnoj Cetini blaga gazacija donosi lepršavu energiju mjehurića koji joj daju zanimljivu, pjenušavu teksturu zadržavajući istovremeno specifičnu lakoću okusa. Zato će blago gazirana Cetina djelovati osvježavajuće i lagano u svakoj prigodi i za svaku dob. Osobito je prikladna i svima onima koji moraju ograničiti unos natrija, a vole piti gaziranu vodu.

Natrij (Na+) = 1,85 mg/l

5%

Kalcij (Ca2+) = 76,2 mg/l

60%

Hidrogenkarbonat (HCO3–) = 238,5 mg/l

100%

Cetina ima niski sadržaj natrija od svega 1,85 miligrama po litri, a glavni prisutni ioni su karakteristični predstavnici topivih vapnenačkih stijena koje su Cetini predale oko 75 mg/l kalcija (Ca) i oko 240 mg/l bikarbonata (hidrogenkarbonata, HCO3-).

Za puni doživljaj osvježenja blago gaziranu Cetinu je poželjno malo rashladiti. Cetinu je već priroda na njenom izvoru idealno servirala na temperaturi od 12⁰C pa će i blago gazirana Cetina rashlađena na tu temperaturu biti nepcu ugodno i lagano prirodno osvježenje.

KAO SAVRŠEN
GASTRONOMSKI PARTNER

I dok ovakav sastav čini njezin izvorni okus blagim i okrepljujućim, mjehurići joj daju dodatan osvježavajući ton i kompleksniju strukturu pretvarajući je tako u zanimljivog partnera gastronomskih doživljaja. Posebice onih s namirnicama koje su po svojem osnovnom sastavu slanije i s kojima će se komplementarno uklopiti u zaokruženu cjelinu. Budući da je sadržaj natrija u Cetini prirodno nizak ona neće dodatno pridonositi slanosti jela, već će isprati nepce dok će mjehurići naglasiti prisutne aromatične komponente iz hrane.

Tako će blago gazirana Cetina biti izvrsna pratnja svim vrstama tvrdih sireva, kao i onih bogatijih, mekanih i aromatičnih sireva. Raskošne arome pršuta, slanih srdela, inćuna te ribljih pašteta bit će ugodno istaknute kontrastom blago gazirane Cetine koja će ublažiti slanost i gasiti žeđ.

Blago gazirana Cetina je dakle s gastronomskog aspekta, prirodan partner slanijim namirnicama koje će svojom suprotnošću izbalansirati, istovremeno im dajući dodatan efekt u isticanju aroma kroz nježne mjehuriće.